Ø انتشار غلط ، تفسیر نادرست از علتهای بیماری کرونا و تصورات اشتباه مردم از این بیماری و استفاده از کلمات با بار معنایی منفی باعث می شود افراد بخاطر برچسب خوردن در ترس و وحشت باشند.
Ø برچسب هایی از قبیل خانواده کرونایی، منجر به طرد شدن افراد و قطع ارتباط اطرافیان ، همسایه ها ، فامیل و یا آشنایان می شود ، که این خود بخاطر ترس و حشت باعث پنهانکاری و یا اجتناب از ورود به غربالگری ، تست ، درمان و یا قرنطینه می شود.
Ø انگ و برچسب بر افراد مبتلا به بیماری کرونا باعث می شود افراد مبتلا علاوه بر رنج و نگرانی در مورد بیماری، از نظر روحی و روانی نیز تحت فشار قرار بگیرند.
Ø ضمن رعایت توصیه های بهداشتی و آموزش روش های پیشگیری به اطرافیان با افراد دارای نشانه های بیماری با طرد و خشم برخورد نکنیم آنها را به استراحت در منزل و پیگیری درمان بیماری تشویق کنیم و حالشان را بپرسیم
Ø به افراد دارای بیماری کرونا بگوییم با مراقبت کردن و جدا بودن از دیگران به معنای طرد و خشم نسبت به آنها نیست بلکه این جدایی و قرنطینه بودن برای یک مدت کوتاهی است و برای مراقبت و پیشگیری است.
Ø با شنیدن داستان هر یک از افراد مبتلا ، بهبود یافته یا اطرفیان فرد فوت شده هویت انسانی آنها را به رسمیت بشناسیم و از شایعات در مورد آنها پرهیز کنیم و آنها را مقصر بیماری ندانیم.
Ø بهتر است از به اشتراک گذاشتن شایعات و مطالب تایید نشده و از بکار بردن کلماتی مثل "طاعون" و یا "آخرالزمان" پرهیز کنید
Ø اگر دربین دوستان و اطرافیان شما فردی در قرنطینه بوده ، بعد از بهبودی به عنوان یک قهرمان از او یاد کنید
Ø در مورد بیماری کرونا نه ساده انگاری و نه ترس و وحشت زیاد کمک کننده نمی باشد زمانی که شما ساده بگیری ممکن است از خودتان محافظت نکنید و یا دستهایتان را نشویید و به اماکن شلوغ بروید. وقتی ترس و وحشت زیاد داشته باشید باعث اضطراب و وسواس شما می شود بنابراین داشتن تعادل می تواند کمک کننده باشد.
Ø فرد مبتلا به ویروس کرونا می تواند اهل هر مکانی باشد و می تواند هر سنی داشته باشد ،افراد مبتلا به ویروس کرونا دیگرانی جدا از ما نیستند پس همدلانه در کنار آنها باشیم .