توصيه های بهداشتي برای روزه دازي


1393/4/16 0:0
فلسفه روزه داري ، تکامل جسم و جان است و روزه، فرمان خدا و تمريني براي زندگي سالم و با معنويت و تلاشي براي نزديکي به خدا و دستيابي به مراحلي از تقواست. اين تمرين يک ماهه مي تواند انسان را براي بهتر زيستن در 11 ماه ديگر سال آماده کند و چه خوب است که انسان از همان آغاز روزه داري تصميم بگيرد معنويت اين رياضت سازنده را همواره حفظ کند. انتخاب روش هاي بهداشتي و تغذيه اي مناسب مي تواند با تامين سلامت افزون تر، انسان را براي بهره گيري بيشتر از برکات اين ماه خدا ياري کند.

رعایت دستورات بهداشتی در خوردن و آشامیدن، یکی از مهم ترین عوامل سلامت، شادابی و طول عمر است. اگر مردم بدانند که چه باید بخورند، چه اندازه بخورند و چگونه بخورند و نیز دانسته ی خود را به کار ببندند، بی تردید، بیشتر بیماری ها از جامعه بشری دور خواهند شد و انسان لذت و طراوت زندگی را خواهد چشید.

به منظور پیشگیری از بروز و شیوع بیماریهای مرتبط با غذا و آب به توصیه های بهداشتی زير توجه داشته باشيد :
 هرگز مواد غذایی طبخ و آماده شده را بیش از دو ساعت در دمای محیط نگهداری نکنيد
 غذای سحری را خوب است زودتر تهیه کنید و پس از کمی خنک شدن در یخچال قرار دهید و هنگام سحر آن را دوباره خوب گرم کنید

 اگر از کشک استفاده می کنید به خاطر بیماری بوتولیسم که بسیار کشنده است حتماً آنرا به مدّت ۵ دقیقه خوب بجوشانید.
 “مواد غذایی آماده مصرف از قبیل زولبیا و بامیه، حلیم، نان و شیرینی سنتی، کله و پاچه، ... را از دست فروشان و دوره گردان خریداری نكنيد
 با خرید از اماکن بهداشتی ضمن رعایت سلامتی و پیشگیری از بیماریها برای خود و خانواده تان، بدینوسیله مهر تأییدی برای افرادیکه نکات بهداشتی را رعایت می کنند، می زنید و تنبیه افرادی است که نکات بهداشت را رعایت نمی کنند.
 در هنگام خرید مواد غذایی بسته بندی شده به مجوز وزارت بهداشت، تاریخ تولید، انقضا، نشانی دقیق کارخانه تولید کننده و سالم بودن بسته توجه كنيد.”
 از خرید مواد غذایی فله‌ای و مواد لبنی غیر پاستوریزه و استریلیزه از قبیل دوغ، ماست، کره، سرشیر و خامه فله‌ای و سنتی خودداری كنيد.”


قبل از استفاده از سبزیجات، چهار مرحله سالم سازی سبزیبه شرح ذيل انجام دهيد :

1- شامل شستن سبزی

2- ریختن یک تا 5 قطره مایع ظرفشویی به ازاء هر یک لیتر آب به مدت 5 دقيقه به منظور انگل زدایی سبزی

3- گندزدایی سبزی با محلول های عرضه شده در داروخانه ها

4- نهایتا شست وشوی سبزی با آب انجام شود
می توان با رعایت نکات بهداشتی یک ماه رمضان با سلامت کامل از نظر بیماریهای فوق الذکر برای خود و خانواده به ارمغان بیاوریم و ماه نزول قرآن با سلامت کامل سپری کنیم .

لاله بصری - کارشناس بیماریهای منتقله از آب و غذا معاونت بهداشتی دانشکاه علوم پزشکی بوشهر


دریافت فایل پیوست


   

تاریخ بروز رسانی:   6 امرداد 1398

تعداد بازدید:   ۱


ارسال نظر
ايميل :  
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :  
 

< >