اقداماتی که برای پیشگیری از بیمارهای منتقله از آب و غذا در ماه رمضان باید انجام دهیم

15 فروردين 1402
با حلول ماه مبارك رمضان شاهد برخي فعاليت‌هاي خاص، احتمال شيوع بيماري‌های منتقله از آب و غذا ، به ويژه بيماري‌هاي عفوني روده‌اي، افزایش می‌یابد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشه، مدیرگروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت : با حلول ماه مبارك رمضان شاهد برخي فعاليت‌هاي خاص از قبيل توزيع نذورات و غذا و یا برگزاري مجالس افطاري و مراسم احياء شب‌هاي قدر در مساجد هستیم؛ به همین دلیل  در چنین شرایطی احتمال شيوع بيماري‌های منتقله از آب و غذا ، به ويژه بيماري‌هاي عفوني روده‌اي در مكان‌هايي كه به صورت دسته جمعي غذا تهيه و توزيع مي‌گردد، افزايش مي‌يابد.

مهندس میمنت توبه‌خاک اظهار داشت برای از مسمومیت‌های احتمالی، باید مراقبت‌ها و اقداماتی انجام گیرد.

وی افزود : آب آشاميدني بايد مورد تاييد مقامات بهداشتي محل باشد و ترجيحاً از شبكه‌های عمومي استفاده شود؛ و .در صورت عدم دسترسی به شبکه یا قطعی آب شبکه، از آب‌های بسته‌بندی شده دارای پروانه ساخت وزارت بهداشت استفاده شود.

خانم توبه‌خاک گفت : سبزيجات و سالاد در مراكز و اماكن عمومي بایستی به روش صحیح سالم‌سازی شود و در صورت استفاده از سالاد و سبزيجات آماده، بایستی سالاد و سبزيجات داراي پروانه ساخت وزارت بهداشت باشد.

وی با بیان اینکه باید از نمك‌هاي بسته‌بندي يد دار و تصفيه شده داراي مجوز بهداشتي و علامت استاندارد استفاده شود افزود : انواع مواد غذايي فاسد شدني بايد در يخچال و در دماي مناسب نگهداري شوند؛ و از مصرف هر گونه رنگ غیر مجاز در تولید زولبیا ، بامیه، گوش فیل و ... جلوگیری شود.

مدیرگروه بهداشت محیط معاونت بهداشت گفت : ظروف چندبار مصرف كه براي توزيع آب، چاي و مواد غذايي استفاده مي‌شود، را به صورت مستمر شستشو و گندزدايي کنید و در صورت استفاده از ظروف يكبار مصرف از ظروف گياهي (بر پايه نشاسته ذرت) و داراي پروانه ساخت استفاده شود .

خانم توبه‌خاک گفت در هنگام توزيع غذا، از راه رفتن افراد توزيع‌كننده‌ی غذا بر روي سفره‌ها بایستی جلوگيري شود و خاطرنشان کرد : توزيع آب ، شربت و يا شير در مراسم سحر و يا افطاري با ليوان يكبار مصرف صورت گيرد و از فرو بردن ليوان و پارچ به داخل ظروفي كه آب و شربت داخل آن است، جلوگيري شود .

در صورت بروز موارد احتمالی مسمومیت غذایی، موضوع به سامانه رسیدگی به شکایات وزارت بهداشت با شماره تماس 190جهت پیگیری اعلام شود


کلمات کلیدی:
رمضان     پیشگیری     بیماری.عفونی     بهداشت     معاونت.بهداشت.بوشهر     بهداشت    
محیط     بهداشت     مسجد     نذری    

تاریخ بروز رسانی:   15 فروردين 1402

تعداد بازدید:   ۳

چاپ خبر

ارسال نظر
ايميل :  
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :  
 

لینک به این صفحه
< >